Hlavní obsah

Kostka a Charouz na A1 GP do Zandvoortu

kft, INTPrávo

Výborný víkend za sebou mají jezdci Charouz Racing Systému Jan Charouz a Tomáš Kostka, kteří ovládli závody F3000 na autodromu v Istanbulu. Oba dny se jelo na mokré trati a čeští mladíci se vystřídali na nejvyšším stupni. V sobotu vyhrál Kostka a v neděli Charouz, který celkově vede čtyři závody před koncem s náskokem 22 bodů.

Foto: BPA sport marketing

Formule pro A1 Grand Prix v českých barvách. Druhý ročník Světového poháru motorsportu startuje tento víkend v nizozemském Zandvoortu.

Článek

"Mezi nimi se mělo rozhodnout o tom, kdo pojede o víkendu v úvodním podniku seriálu A1 Grad Prix v nizozemském Zandvoortu kategorii Rookie. V té lze také získat body do hodnocení národních týmů v seriálu. Smí v ní jet jezdec, který dosud neabsolvoval v seriálu více než tři hlavní závody a je mu méně než pětadvacet let. Po zvážení všech okolností jsme se rozhodli pro Kostku. Okruh v Zandvoortu sice nezná, ale v úterý tam letí testovat," vysvětlil strategii Antonín Charouz, šéf českého týmu, v němž pojedou ještě Tomáš Enge a Jarek Janiš.

Druhý závod se jede 6. - 8. října na Masarykově okruhu v Brně, vstupenky lze získat na www.automotodrombrno.cz a také na www.bpa.cz.

Reklama