Hlavní obsah

České hvězdy se chystají na Brno

PRAHA

Úvodní závod formulového seriálu A1GP o víkendu v Zandvoortu českému týmu nevyšel. Při své premiéře obsadil Tomáš Kostka 17. místo ve sprintu a 20. v hlavním závodě, takže Česko nebodovalo. "Jsem hodně nespokojený, takhle jsme si začátek nepředstavovali, ale důvodů bylo víc. Jediným pozitivem bylo, že jsme měli nejhezčí hostesky," konstatoval šéf týmu Antonín Charouz.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge za volantem českého vozu na okruhu v Sepangu.

Článek

"Věděli jsme, že Tomáš Kostka i Jan Charouz, který startoval v kategorii Rookie, jsou mladí a v tak silné a zároveň vyrovnané konkurenci to budou mít hodně těžké. Navíc ani vůz nebyl na úrovni, kterou jsme potřebovali. S tímhle víkendem se nedá dělat nic jiného než na něj zapomenout a myslet už na Brno, kde chceme uspět," dodal Charouz.

Na brněnský závod A1GP, který se jede poprvé v Česku o nadcházejícím víkendu, dojde k mnoha změnám. "Vylepšit se musí úplně všechno," zdůraznil šéf českého týmu. K dispozici bude mít i oba nejlepší domácí formulové jezdce. Tomáš Enge, jednička týmu, zamířil do Česka z USA, kde zvítězil o víkendu v závodě American Le Mans Series. Jaroslav Janiš vyhrál na Hungaroringu závod FIA GT. Také on se hned vydal zpět do Česka.

"Do Brna odjedeme všichni ve čtvrtek. V pátek začínají tréninky. Doma se budeme chtít ukázat a v tomto složení na to máme. Vždyť Tomáš Enge vyhrál v minulém ročníku poslední závod v Číně a patří ke špičce startovního pole A1GP. Věříme, že nás přijde povzbudit hodně fanoušků, nizozemský tým měl v Zandvoortu báječnou kulisu," přál si Charouz. Jedničkou týmu je Enge, dvojkou Janiš, který může startovat i v kategorii Rookie. Rozdělení rolí pro víkend na Masarykově okruhu si šéf týmu zatím promýšlí.

V Brně se představí i další okruhové hvězdy, a to nejen za volanty formulí. Například s brazilským týmem přijede Emerson Fittipaldi, s Rakušany Niki Lauda. V Brně budou od pátku do neděle k vidění i další mistři světa formule 1 jako Keke Rosberg, Alan Jones nebo John Surtees. Vidět je můžete i zblízka, pokud si koupíte vstupenky do depa. Informace získáte na www.automotodrombrno.cz a také www.bpa.cz.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace