Hlavní obsah

Neodepisujte Schumachera, varuje Damon Hill

LONDÝN

Bývalý mistr světa v závodech vozů formule 1 Damon Hill varoval Fernanda Alonsa a stáj Renault, aby nevěřili slovům Michaela Schumachera, ve kterých už pohřbil své naděje na zisk titulu. Německý pilot se po krachu v Japonsku nechal veřejně slyšet, že nevidí žádnou šanci na vítězství a bude se soustředit na Pohár konstruktérů. Hill to považuje za nesmysl.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

"Michael sice říká, že už na titul nemyslí, ale to jsou kecy! On se nikdy nevzdává," řekl Hill v pondělí stanici BBC.

Schumacherovy šance jsou po poruše jeho Ferrari v Suzuce minimální. Za dva týdny v Brazílii by musel vyhrát a španělský obhájce prvenství by nesměl bodovat. Podle Hilla ale zdaleka nic rozhodnutého není, Schumacher se myšlenky na zisk osmého titulu prý rozhodně nevzdal.

"Tohodle hocha člověk nesmí nikdy odepsat," řekl o svém bývalém rivalovi takřka na život a na smrt. "Schumacher půjde do posledního závodu a bude přitom myslet na jediné: Jak by mohl vyhrát a jak by Alonso nezískal ani bod. S tím do toho půjde, jinak by to ani nebyl on," dodal mistr světa z roku 1996.

Symonds: Snaží se nás ukolébat

Alonsovi doporučil, aby se měl až do úplného konce na pozoru. "Být jím, byl bych neustále ostražitý," dodal šestačtyřicetiletý Hill, který má v souvislosti s Schumacherem nedobré vzpomínky na vyvrcholení sezÓny 1994. Při Velké ceně Austrálie se tehdy oba kandidáti na titul ocitli ve vzájemné kolizi. Byl z ní soupeřem i médii viněn německý pilot, jemuž taková situace zajistila ubránění jednobodového náskoku a první titul.

O tom, že Schumacher kolem sebe pouze budí dojem, že se vzdal, je přesvědčen i šéf techniků u Renaultu Pat Symonds. "Snaží se nás ukolébat. Naoko se vzdává šancí, ale pořád je ještě má. Jsem si jistý, že Michael půjde do závodu se stejnou tvrdostí jako vždy," uvedl Symonds, který se Schumacherem slavil v letech 1994 a 1995 tituly ještě v barvách Benettonu.

Reklama

Související témata: