Hlavní obsah

Na bouračku Schumachera s Alonsem se dá sázet

SAO PAOLO

Srazí se Španěl Fernando Alonso s Michaelem Schumacherem a obhájí v neděli v Brazílii titul mistra světa formule 1? Nebo z boje o titul famózního Němce vyřadí nevybíravým manévrem Alonsův stájový kolega Giancarlo Fisichella z Itálie? A co když třeba Schumacherův parťák Felipe Massa narazí do Alonsa a dá Němci při jeho derniéře ve formuli 1 šanci získat osmý titul mistra světa?

Článek

To jsou všechno otázky, které se před nedělním posledním závodem letošního ročníku mistrovství světa formule 1 probírají v zákulisí a nahrávají spekulantům při pohledu na aktuální pořadí v průběžném hodnocení. A lze si dokonce vsadit, neboť sázková kancelář sportingbet.cz na podobné situace vypsala kurzy.

Co se stane ve Velké ceně Brazílie? Hlasujte v anketě pod článkem.

Za každou korunu dostane sázkař jedenáct korun, pokud si vsadí na to, že se Alonso srazí se Schumacherem a oba nedokončí závod. Stejný kurz 11:1 je i na to, že se Alonso srazí s Massou, oba nedokončí závod a Schumacher se po vítězství stane mistrem světa.

Němci věří v kolizi

"Ve Španělsku je již Alonso oslavován jako šampión, ale pořád se může stát cokoliv. Němečtí sázkaři stále věří Schumacherovi a sázejí právě na to, že Alonso po kolizi závod nedokončí," uvedl šéf marketingu společnosti Sportingbet Matt Jellicoe.

V kurzu 7:1 si lze vsadit na to, že Schumacher vyhraje závod a Alonso nedokončí. Největší kurz 15:1 byl vypsán na situaci, při níž Schumacher vyhraje, Massa skončí druhý a oba vozy Renault nedokončí závod.

Alonsovi stačí získat k obhajobě titulu jediný bod, přesto se nechal slyšet, že není nic rozhodnuto. Navíc údajně možnost, že by ho Schumacher vyřadil ze hry, nevyloučil. "Už to dvakrát udělal. Je toho schopen," prohlásil Španěl pro německý tisk.

Bourat může i Kimi

Schumacher něco podobného udělal totiž v roce 1994, kdy měl před posledním závodem náskok jeden bod na Brita Damona Hilla, kterého po drobné kolizi zhruba v polovině závodu vyřadil ze hry a stal se prvně světovým šampiónem.

O tři roky později Schumacher vedl rovněž o jediný bod, a když ho sok v boji o titul Jacques Villeneuve na trati předjížděl, pokusil se do něj narazit. Tehdy se mu to však nepodařilo a Kanaďan vyhrál.

Vyřadit po kolizi Alonsa může také Fin Kimi Räikkönen, který bude od příští sezony hájit barvy týmu Ferrari. I na tuto situaci si lze vsadit v kurzu 11:1. Odborníci se shodují, že start Velké ceny Brazílie a první šikana budou velmi zajímavé.

Reklama

Související témata: