Hlavní obsah

Na Schumacherovu rozlučku přijel i Häkkinen

Při nedělním loučení Michaela Schumachera se světem formule 1 nebude chybět ani jeho někdejší velký rival a předchůdce na světovém trůnu Mika Häkkinen. Osmatřicetiletý Fin přiletěl v sobotu do brazilského Sao Paula, aby byl osobně svědkem poslední Grand Prix v kariéře legendárního Němce.

Foto: internet

Bývalý jezdec F1 Fin Mika Häkkinen.

Článek

"Přijel jsem kvůli Michaelovi, a také abych podpořil McLaren-Mercedes," řekl novinářům finský mistr světa z let 1998 a 1999, který tehdy dominoval závodům F1 právě ve 'stříbrných šípech'. Značku Mercedes reprezentuje i nyní v německém seriálu cestovních vozů DTM.

V boxech se Häkkinen v sobotu objevil s šálou kolem krku s nápisem "Mistr světa F1" a na souboje se Schumacherem vzpomínal s vášní. "Mám na něj spoustu vzpomínek, zvlášť když jsem ho předjel. Ty jsou nejkrásnější," řekl novinářům finský pilot, který se s formulemi rozloučil po sezoně 2001.

"Byly to krásné a těsné souboje. Nemívali jsme kolize. Neřekl bych, že bychom si dávali přednost, ale prostě jsme se respektovali. Žádné podrazy," dodal Häkkinen. Plně prý chápe, proč Schumacher, který má jen minimální šanci získat dnes večer osmý titul, končí. Každý podle něj jednou pozná, že už má dost.

Reklama

Související témata: