Hlavní obsah

Alonsův titul slavily v ulicích tisíce Španělů

Ulice španělského města Ovieda v neděli zaplavili fanoušci Fernanda Alonsa, aby oslavili svého nejslavnějšího rodáka jako dvojnásobného mistra světa formule 1. Na tradičním místě oslav španělských sportovních úspěchů Plaza de America tančilo šest tisíc nadšených lidí, příznivců oblečených většinou v modrožlutých barvách Alonsova týmu Renault byla plná i tamní kašna.

Článek

"Díky nim jsem měl vždy fantastickou podporu. Fandili od začátku, ale zvlášť mi pomohli, když jsem ztratil v mistrovství jasný náskok. Děkuji jim," vzkázal z Brazílie Alonso. "Vím, že jsou v ulicích. Jsou šťastní, mohu být taky," dodal jezdec, který v posledním závodě sezony druhým místem zpečetil zisk svého druhého titulu.

Alonso svým vítězstvím nažhavil i příznivce Realu Madrid, jehož je sám fanouškem. Zhruba 10 000 se jich sešlo před šlágrem s Barcelonou v hledišti stadionu San Bernabeu, aby mohli sledovat jeho triumfální jízdu na velkoplošné obrazovce.

Obrovskou podporu na dálku měl ale při svém loučení s formulí 1 také Michael Schumacher. Jeho skvělou stíhací jízdu doprovázely v ulicích italských měst podle agentur dokonce statisíce tifosi. V domovině Ferrari v Maranellu fandily na náměstí Piazza della Liberta před obří obrazovkou tisícovky příznivců. Davu dominoval obrovský nápis "Grazie Schumi".

Stíhací jízda Schumiho

Nadšení fanoušky neopustilo ani po defektu, kvůli kterému musel Schumacher v devátém kole do boxů. Jen prý bylo zděšený výkřik slyšet široko daleko v kraji. Stíhací jízda pak dostala příznivce znovu rychle do varu. Symbolický závěr obstaral po skončení závodu místní farář Don Alberto, který na počest nejúspěšnějšího jezdce všech dob nechal rozeznít zvony.

Rozlučkové akce ale pořádaly fankluby Ferrari po celé zemi. "Takový Schumi už se nenarodí. Bez něj to bude mít Ferrari těžké," řekl agentuře DPA Giacomo Lista z neapolského fanklubu.

Reklama

Související témata: