Hlavní obsah

Charouz po triumfu nestihl spánek

PRAHA

Pekelně nabitý víkend prožil závodní pilot Jan Charouz, jenž v portugalském Estorilu získal titul v seriálu International Masters formule 3000.

Foto: BPA/www.tomas-enge.com

Ilustrační foto

Článek

Úvod závěrečného dílu seriálu přitom nesliboval bujaré oslavy. Před kvalifikací měl Charouz problémy s motorem a nastavením monopostu. V první i druhé jízdě jej sestřelili soupeři. "Při třetím startu jsem byl tak nervózní, že mi chcípnul motor," smál se Charouz. Nakonec dojel třetí a protože ke čtvrtému závodu kvůli dešti nedošlo, mohl Charouz slavit.

V návalu radosti se vydal místo do Londýna, kde začal studovat mezinárodní obchod, do Česka. "S kamarádem jsme vyrazili do Mariánských Lázní. Rodiče jeho přítelkyně tam mají hotel, tak jsme šli na večeři a trošku klábosili. Nestihl jsem toho zrovna moc naspat," líčil v pondělí ráno, než zamířil do Anglie.

"Možná ten můj životní úspěch oslavím i o víkendu se spolužáky," nevylučoval. "Ale hlavně se soustředím na školu. Snažím se studium držet v rovnováze se závody," tvrdil.

Životu ve městě nad Temží rychle přivykl. "Mám společný byt s kamarádem, který v Londýně také studuje. Já peru a vařím, on se stará o zbytek. Jen to žehlení nám moc nevoní," smál se Charouz. Problém mu nedělá ani netradiční jízda vlevo, typická pro Anglii. "Jednou jsem totiž tři hodiny hledal v centru samoobsluhu. To byla velká škola," vykládal mladík, jemuž Londýn učaroval. "Jen ty Angličanky nejsou nic moc," usmál se Charouz junior.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články