Hlavní obsah

Schumacher zřejmě zůstane jako poradce u Ferrari

MONZA

Sedminásobný mistr světa formule jedna Michael Schumacher podle očekávání neopustí firmu Ferrari ani po ukončení aktivní kariéry. Dnes již bývalý pilot dostal nabídku pracovat jako asistent svého dosavadního šéfa Jeana Todta, jenž se od příští sezóny přesune od týmu F1 do obchodního oddělení firmy.

Článek

"Chceme využít obrovské Schumacherovy schopnosti a zkušenosti pro sportovní, technická a strategická rozhodnutí," uvedl Todt na nedělní tiskové konferenci v rámci "Dnů Ferrari" v Monze.

Schumacher si zatím ale ještě není stoprocentně jist, zda a kdy nabídku firmy z Maranella přijme. "V prosinci začnu nový život. V tomto momentě se chci spíše od formule jedna vzdálit a přemýšlet o svém budoucím životě a o tom, co bych mohl pro Ferrari udělat," uvedl sedmatřicetiletý Němec, jenž závodní kariéru ukončil před týdnem ve Velké ceně Brazílie. "Ferrari mi hodně důvěřuje a dává mi pro rozhodnutí hodně volnosti. Jsem teď v docela zvláštní situaci," dodal.

Podle Todta by Schumacherovo angažování do role poradce neznamenalo, že by se legendární pilot stal úředníkem. "Michael nebude muset sedět někde v kanceláři, nebo jezdit na testy a Velké ceny. Ale mohl by být výrazným pomocníkem při důležitých rozhodnutích," uvedl Todt, jenž šéfoval týmu Ferrari ve formuli jedna třináct let. Společně s ním a Schumacherem odchází i třetí strůjce úspěchů Ferrari technický ředitel Ross Brawn.

Reklama

Související témata: