Hlavní obsah

Hamilton si tlak užívá. Zvládne ho, nebo jej v čele před letní přestávkou vystřídá jeho největší rival?

Budapešť/Praha

Udrží se ve vedení šampionátu formule 1 před letní přestávkou Lewis Hamilton, nebo ho na čele opět vystřídá jeho velký soupeř, Sebastian Vettel? Odpověď na otázku budeme znát již tuto neděli, kdy se pojede Velká cena Maďarska. „Jezdím pod tlakem a jsem z toho nadšený,“ tvrdí Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton (vlevo) a Sebastian Vettel.

Článek

Letošní šampionát formule 1 je o něco zajímavější než ty předešlé. Na čele se střídá Lewis Hamilton z Mercedesu se Sebastianem Vettelem z Ferrari. Ve vedení je nyní třiatřicetiletý Hamilton, který minulý závod v Německu vyhrál, zatímco Vettel narazil do bariéry a musel odstoupit.

Tlak na oba jezdce je velký a Hamilton si ho podle svých slov užívá. „Tlak je obrovský. Požadavky a touhy moje a Sebastiana jsou větší než kdy jindy. Je patrné, že i tlak je větší něž kdykoli předtím. Nejsem z toho ale nijak vyčerpaný, jsem z něj nadšený. Tlak vítám,“ prohlásil na webu BBC Hamilton.

„V loňském roce to bylo celkem vyrovnané. Byly víkendy, kdy jsme byli rychlejší my, byly víkendy, kdy bylo rychlejší Ferrari. Letos je to ještě těsnější. I za ty nejmenší chyby platíte stále vyšší cenu,“ říká britský jezdec, který kromě Ferrari favorizuje v Maďarsku také Red Bull. „Jsem přesvědčený, že jim to tady bude sedět a budou hodně rychlí,“ dodal čtyřnásobný světový šampión.

Do čela se po nepovedeném minulém závodu v Německu chce vrátit Sebastian Vettel. „Udělal jsem tam chybu. Každý ale ví, co dokážeme. Opakovaně jsme potvrdili, že máme silné auto. Umíme zvítězit na jakékoliv trati. Takže si myslím, že máme víc důvodů být sebevědomější než ostatní. Už se na Maďarsko těším,“ řekl čtyřnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: