Hlavní obsah

Současná formule 1 je směšná. Zasáhněte! prosí bývalý jezdec

Praha

Formule 1 už není tím čím bývala, stěžují si v posledních letech na průběh závodů hlavně fanoušci. Stejný názor má i bývalý jezdec F1 Jarno Trulli. Čtyřiačtyřicetiletý Ital zkritizoval současný šampionát. „Co se to s formulí 1 stalo? Je absurdní a směšná,“ tvrdí vítěz Velké ceny Monaka.

Foto: Profimedia.cz

Jarno Trulli v době, kdy působil ve formuli 1.

Článek

Patnáct let působil Jarno Trulli ve formuli 1, a i když vyhrál jen jednu Velkou cenu, zažil toho na trati hodně. Není tedy divu, že současná F1, kterou kritizují fanoušci, je zklamáním i pro něj. „Co se to s formulí 1 stalo?“ ptá se Trulli v blogu novináře Lea Turriniho. „Uvědomujete si, že během závodu v Singapuru byli jezdci o deset až dvanáct sekund pomalejší, než byl vítězný čas kvalifikace? Deset až dvanáct sekund!“

„To je absurdní a směšné!“ zlobí se čtyřiačtyřicetiletý Ital. „Dokážu si představit to zděšení, které museli zažít Kimi, Fernando, ale i Lewis a Sebastian. Zkrátka ti, kteří ještě zažili formuli 1 v době, kdy byla formulí 1. Dobu, kdy piloti tlačili na pedál od startu do cíle, což je pravou podstatou motorsportu,“ vysvětloval dál.

„Teď se musíte starat o spotřebu, pneumatiky a další tyto věci. Pokud někdo rychle nezasáhne, tak hrozí, že tahle deformace už bude nevratná. Strašně mě to mrzí, protože tenhle svět miluji. Byl součástí mého života. Je to opravdu škoda,“ dodal Trulli, který se vyjádřil i k souboji Hamiltona a Vettela o titul světového šampióna.

„Lewis byl vždycky silný, ale občas něco pokazil. Letos se snaží chybám vyhýbat. Mrzí mě to, ale musím říci, že je zatím lepší než Vettel. Pro Ferrari to znamená, že myšlenky na titul se rozplývají,“ uzavřel jezdec, který během své kariéry ve formuli 1 působil u Minardi, Prostu, Jordanu, Renaultu, Toyoty a Lotusu.

Reklama