Hlavní obsah

Končím! Ať sezónu dojezdí Gasly, prohlásil Ricciardo, největší smolař GP Mexika

Mexiko

Jednoznačně se dá označit za největšího smolaře nedělní GP Mexika. Australský pilot Red Bullu Daniel Ricciardo opět nedojel vinou technických potíží. Už poosmé v letošní sezóně. Žádný jiný jezdec tolikrát nemusel z Velkých cen odstupovat.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Daniel Ricciardo z Red Bullu během GP Mexika.

Článek

Není divu, že byl naštvaný. A to je ještě slabé slovo. Na Ricciardovi byla vidět obrovská frustrace. „Když řeknu, že jsem naštvaný, tak to ani zdaleka nevystihuje situaci," řekl novinářům. „Je to naprostá beznaděj. Na poslední dva závody ani nemusím jezdit. Už ani nevím, kdy jsem měl bezproblémovou Velkou cenu. Nejsem pověrčivý, ale tohle auto je prokleté. Nevím, jak to jinak popsat," prohlásil.

Tentokrát musel Australan, jenž v Mexiku vyhrál kvalifikaci, odstoupit v 62. kole z druhého místa. V této sezóně se mu to stalo už poosmé.

„V neděli se mi vždycky přihodí něco nevysvětlitelného. Ať sezónu dokončí Gasly, já jsem skončil," prohlásil Ricciardo, který bude od nového ročníku závodit za Renault a v Red Bullu ho nahradí právě francouzský pilot Pierre Gasly z Toro Rosso.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint