Hlavní obsah

Jágr v New Yorku? Stále není jasno

PRAHA

Přestup Jaromíra Jágra do New Yorku Rangers, nejbohatšího týmu NHL, je upečen, hlásal ve středu na internetových stránkách americké televize Fox Sports renomovaný novinář Jim Kelley. O den později však informaci popřela TSN. "V poslední době se o tom vůbec nejednalo," řekly kanadské televizi zdroje z Washingtonu a New Yorku.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Jaromír Jágr stále neví, kam v příští sezóně zamíří.

Článek

Fox Sports včera oznámila i podmínky trejdu. Podle těchto informací měli do Washingtonu výměnou za Jágra zamířit útočníci Petr Nedvěd, Jamie Lundmark a Mathew Barnaby.

Ovšem, Nedvěd je Jágrův přítel a pravděpodobně nejvhodnější centr Rangers pro souhru s dosavadní hvězdou Washingtonu a Lundmark je zase hodnocen jako jeden z největších talentů celé soutěže. Těžko věřit, že by se Jezdci zbavovali těchto hráčů. Zbývá tak jen Barnaby, vyhlášený rváč NHL.

Nejednalo se, píše TSN

Všechno zpět, zařadila zpátečku TSN. Podle jejích nových informací Washington s vedením Rangers o nejednal. Podle TSN zástupci klubů tato jména při svých schůzkách nezmiňovali a dokonce prý mezi nimi neproběhla žádná přestupová jednání.

Už dříve se objevily spekulace o tom, že Rangers chtějí do Washingtonu poslat výměnou za Jágra některého ze svých drahých hokejistů. Jako nejpravděpodobnější byl označován odchod kanadského útočníka Erika Lindrose, zmiňován byl i ruský kanonýr Pavel Bure.

Jágr, někdejší nejlepší střelec zámořské NHL, byl dosud nejlépe placeným hráčem ligy. Za sezónu si podle pětileté smlouvy s roční opcí vydělá 11 miliónu dolarů. Tuto sumu bude v příštím ročníku pobírat také Švéd ve službách Colorada Peter Forsberg.

Reklama

Související témata: