Hlavní obsah

Během testování všechny oslnila. Přiblížila se talentovaná jezdkyně k závodům ve formuli 1?

Praha

Jsou z ní nadšení. Svými výkony na trati celý tým ohromila. Testovací jezdkyně Sauberu Tatiana Calderónová si už několikrát vyzkoušela vůz formule 1 a všechny kolem sebe překvapila. „Odváděla skvělou práci,“ chválil pětadvacetiletou Kolumbijku šéf švýcarské stáje Frédéric Vasseur.

Foto: Profimedia.cz

Tatiana Calderónová.

Článek

Rychlá auta miluje od dětství. Jejím snem je závodit ve formuli 1 a pomalými krůčky se k němu přibližuje. Pětadvacetiletá Tatiana Calderónová patří k nejtalentovanějším jezdkyním a jednou by mohla napodobit Marii Teresu de Filippisovou či Lellu Lombardiovou, které si zkusily šampionát formule 1.

Od loňského jara spolupracuje Calderónová se Sauberem. Je jeho testovací jezdkyní a nedávno se poprvé projela i s letošním monopostem formule 1. Bylo to sice v rámci filmovacích dní, avšak na tým udělala dojem. A tak jí stáj o pár týdnů později dala další příležitost.

Na okruhu ve Fioranu během víkendu najezdila téměř šest set kilometrů. Celý tým svými výkony oslnila. „Upřímně řečeno, v prvních dvou testech si vedla velice dobře,“ prohlásil Frédéric Vasseur, šéf Sauberu, na webu Motorsport.com. „Odvedla skvělou práci,“ chválil ji dál.

„První byl sice spíš propagační, druhý byl už ale opravdový, velmi náročný. Byla schopná to zvládnout po fyzické stránce, byla koncentrovaná a neustále se zlepšovala. Ohromila všechny inženýry, kteří mají už více než pětadvacetiletou zkušenost,“ dodal Vasseur.

Příští rok by si Tatiana Calderónová ráda zkusila nový formulový šampionát pro ženy. Přihlášku již podala a teď ji čekají testy, po kterých porota vybere osmnáct jezdkyň, které budou ve W sérii soutěžit.

Reklama