Hlavní obsah

Detroit uplatnil opci na Dominátora

PRAHA

Pokud se hokejový brankář Dominik Hašek skutečně vrátí do zámořské NHL, bude opět chytat v Detroitu. Vedení celku loňských vítězů Stanleyova poháru uplatnilo před pondělním vypršením termínu na osmatřicetiletého českého gólmana opci pro sezónu 2003/04.

Foto: ČTK

Dominik Hašek

Článek

Hašek se tedy nestal nechráněným volným hráčem, což by pro něj znamenalo, že může z Detroitu odejít, kam se mu zlíbí. S Detroitem nyní pojí rodáka z Pardubic a šestinásobného držitele Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL opční právo na osm milionů dolarů za sezónu.

Osmatřicetiletý Hašek se podle zámořských listů návratu do NHL nebrání a s vedením Rudých křídel už o něm jednal.

Také Detroit touží po gólmanovi, který jej loni přivedl k triumfu ve Stanleyově poháru, musí ovšem vyřešit problém jménem Curtis Joseph. Kanadský brankář nahradil odcházejícího Dominátora, příliš však nepřesvědčil a fanoušci jej zatratili poté, co Red Wings letos vypadli v prvním kole play-off s podceňovaným Anaheimem. Jenže Joseph má v Detroitu platnou smlouvu, která mu zaručuje dres Rudých křídel na příští dvě sezóny. V kontraktu má navíc klauzuli, podle níž nemůže být bez svého souhlasu vyměněn.

A to je oříšek, pokud Detroit nechce platit ročně jen svým dvěma gólmanům šestnáct miliónů dolarů. A to nechce. Vedení klubu tak zkouší 'vyrazit' z Haška jasnou odpověď. Pokud by Hašek definitivně na návrat kývl, snažili by se Detroitští vyjednat nižší plat.

Volnými hráči se ode dneška stali Steve Yzerman a Rusové Sergej Fjodorov a Igor Larionov, kteří všechny dosavadní nabídky Detroitu na nové smlouvy odmítli; s Fjodorovem se přitom vedení týmu údajně pokusilo dohodnout na čtyřletém kontraktu, znějícím na celkový výdělek 40 milionů dolarů. Naopak Darren McCarty a Jason Woolley nové smlouvy podepsali a patří tak klubu i nadále.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint