Hlavní obsah

Prezident FIA Todt položil základní kámen. Ve Vietnamu začali stavět nový okruh formule 1

Hanoj/Praha

Bude jednou Vietnam centrem F1? Je to možné. Výstavba nového okruhu pro závody formule 1 začala. V Hanoji se ve středu slavnostního ceremoniálu zúčastnil i prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Jean Todt, který zde položil základní kámen okruhu, na němž se bude závodit. „Těším se, až se tady příští rok sejdeme na startovním roštu při Velké ceně Vietnamu,“ prohlásil Todt.

Foto: Profimedia.cz

Jean Todt.

Článek

Loni na podzim společnost Liberty Media potvrdila, že se od roku 2020 bude jezdit jedna z velkých cen F1 také ve Vietnamu. Právě dnes pak prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt v Hanoji slavnostně položil základní kámen okruhu a výstavba mohla začít. Těším se, až se tady příští rok sejdeme na startovním roštu při Velké ceně Vietnamu,“ prohlásil Todt na webu independent.co.uk.

„Je to fantastická zpráva pro rozvoj motoristického sportu ve Vietnamu,“ dodal prezident FIA. Chase Carey, šéf formule 1, označil Hanoj již dříve za jedno z nejvíce vzrušujících měst na světě s bohatou minulostí a neuvěřitelnou budoucností. Právě kvůli tomu podle něj bude skvělým místem pro závodění.

Hanoj bude po Monaku, Baku a Singapuru čtvrtým městským závodem v šampionátu formule 1. Trať bude dlouhá 5565 metrů a její součástí bude jeden a půl kilometru dlouhá rovinka, na níž bude podle propočtu možné dosáhnout maximální rychlosti 335 kilometrů za hodinu. Obsahovat by měla dvaadvacet zatáček.

Jak již bylo dříve uvedeno, trať je inspirována slavnými okruhy v Suzuce, v Nürburgringu a Monaku. Okruh by měl být dokončen za rok a v dubnu by se zde pak měla uskutečnit první velká cena. Vietnam doufá, že se závody F1 stanou tak populární jako je Velká cena Singapuru.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články