Hlavní obsah

Hamilton při debutu okouzlil svět

Dvaadvacetiletý Brit Lewis Hamilton ze stáje McLaren je prvním jezdcem tmavé pleti ve světě formule 1 a debut měl v Melbourne úžasný. Nejen že stál na stupních vítězů, ale téměř deset kol odkroužil v čele.

Článek

Překvapil už 4. místem v kvalifikaci, neohroženě zvládl i závod. „Měl jsem dobrý start. Ale musel jsem se bránit, neboť Kubica za mnou byl velmi rychlý,“ poznamenal k obtížné situaci roštu. Ještě v první zatáčce se odvážným manévrem po vnější stopě dostal na druhé místo, když předjel i týmového kolegu Alonsa.

Kdyby potom Hamiltona na trati nezbrzdil Japonec Sató, možná by se Alonso přes mladý talent neprotlačil. „Je těžké udržet za sebou mistra světa,“ krčil rameny debutant, který po zajetí Räikkönena do boxů vodil celé závodní pole.

„Jsem z toho v extázi, užívám si každý okamžik prvního závodního víkendu. Naštěstí žádná z chybiček neohrozila moji pozici na stupních vítězů. Je to třináct let, kdy jsem začal snít o takových chvílích. A teď se mi plní,“ rozplýval se Hamiton pro server F1-live.com.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint