Hlavní obsah

Hokejista Ljašenko se na dovolené oběsil

Nikoli srdeční příhoda, jak udávaly agenturní zprávy v pondělí, ale sebevražda stojí za záhadným úmrtím ruského hokejisty Romana Ljašenka. Čtyřiadvacetiletý útočník New Yorku Rangers byl nalezen mrtev ve svém hotelovém pokoji v turecké Antalyi, kam přicestoval na dovolenou; podle místní agentury Anatolia se oběsil na pásku od kalhot.

Foto: NYRangers.de

Roman Ljašenko

Článek

Jurij Korickij z ruského konzulátu novinářům řekl, že Ljašenko přijel do Turecka společně se svou matkou a sestrou. Život si podle Korického vzal už v sobotu. Konzulát momentálně pomáhá hráčově rodině vyřídit repatriaci.

V zámoří vzbudila zpráva o hokejistově úmrtí šok. "Roman byl kvalitní člověk, který měl pozitivní vliv na kohokoli, s kým přišel do styku," nechal se slyšet generální manažer a kouč newyorských Rangers Glen Sather. "Byl to velmi dobrý člověk a my měli to štěstí, že u nás působil tři roky," doplnil ho generální manažer Dallasu Doug Armstrong.

Společně s Ručinským

Ljašenko, rodák z Murmansku, začal svou zámořskou kariéru v Dallasu. V dresu Hvězd strávil dvě sezóny. Nejvíce si zahrál v ročníku 2000-2001, druhém v NHL. V šedesáti zápasech nastřílel šest gólů a připsal si také tři asistence.

Do týmu Rangers přišel společně s českým útočníkem Martinem Ručinským v březnu 2002. Příliš se neprosadil, s ruským týmem však na světovém šampionátu získal stříbrnou medaili. Na začátku své poslední sezóny se nevešel do představ Bryana Trottiera a zamířil na farmu. V Hartfordu, hrajícím nižší ligu AHL, odehrál 71 zápasů, v nichž zaznamenal 58 bodů.

Přestože byl často opomíjen, když Jezdci potřebovali posílit první tým, byl hodnocen jako jeden z nejlepších mladých talentů Newyorčanů. "Výjimečně inteligentní ve hře bez kotouče. Velmi poctivý v defenzívě. Šikovný a bystrý hráč," znělo hodnocení.

Reklama

Související témata: