Hlavní obsah

Král se připravuje v týmu Räikkönena, do 3 let chce do F1

PRAHA

Česko by mělo mít do tří let svého pilota ve formuli 1, nejprestižnější motoristické disciplíně světa. Má se jím stát momentálně šestnáctiletý Josef Král, který od letošní sezóny působí v britském šampionátu formule BMW v týmu Räikkönen Robertson Racing.

Článek

„Josef je velmi talentovaný. Naším cílem je dostat ho do formule jedna během tří let,“ prohlašuje Pavel Turek ze společnosti CDT Partners, která za Králem stojí a jejímiž majiteli jsou vedle Turka ještě pilot formule 1 David Coulthard a bývalý motocyklový šampión Mick Doohan.

K naplnění ambiciózního cíle by měla přispět spolupráce s týmem, jehož spolumajitelem je Kimi Räikkönen. Finský pilot, přezdívaný kvůli svému chladnému vystupování Iceman, má na kontě dvě stříbra z celkového hodnocení šampionátu F1 a letos se má stát nástupcem Michaela Schumachera coby úspěšného lídra Ferrari. Právě díky týmu Steva a Davida Robertsonových se dostal do formule 1. Stejně tak třeba Button, momentálně jezdec Hondy.

„V předsezónních testech byl Josef impozantní. Mohu mu popřát jen to nejlepší v cestě za celkovým vítězstvím,“ vzkazuje Räikkönen. „Mým cílem je vyhrát britský šampionát a poté uspět v mezinárodním finále,“ potvrzuje vysoké ambice Josef Král.

V úvodu šampionátu smůla 

Šampionát britské formule BMW odstartoval během minulého víkendu dvěma závody v Brands Hatch. V prvním Král kvůli ataku soupeře musel odstoupit v okamžiku, kdy se prodral na první místo. Do druhého závodu vyrazil po technických problémech z depa a dojel osmnáctý.

„Měl jsem smůlu během prvního závodního víkendu, ale nemyslím, že by to nějak výrazně ovlivnilo moje šance na celkové vítězství v šampionátu. Věřím, že většinu závodů ze zbývajících osmi můžeme vyhrát,“ říká rodák ze Dvora Králové, který by měl s vozem Audi startovat za Bohemia Racing team i v několika závodech českého okruhového šampionátu.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články