Hlavní obsah

Alonso: Ferrari je zatím neporazitelné

Podobný závod jako v australském Melbourne očekává i tento víkend v malajsijském Sepangu úřadující šampión formule 1 Fernando Alonso. Pilot McLarenu favorizuje před druhým podnikem sezóny tým Ferrari i přesto, že během testů v Malajsii se jeho stáji podařilo zrychlit.

Článek

Alonso dojel v Austrálii druhý za Kimim Räikkönenem, který vyhrál s pohodlným náskokem více než sedmi sekund. „Není žádným překvapením, že je Ferrari v úvodu sezóny silnější než ostatní stáje. A nikoho nepřekvapuje, že jsou pasováni do role největších favoritů na titul,“ prohlásil Alonso při rozhovoru pro magazín Autosport.

Räikkönen vstoupil před třemi týdny do sezóny suverénně, nejrychlejší kolo zajel o víc než sekundu lépe než Alonso. „My musíme udělat jediné: smazat ten rozdíl. Je těžké odhadovat, kolik to bude v Malajsii, ale v Austrálii jsme v průměru ztráceli sedm nebo osm desetin. McLaren má určitě ještě potenciál zrychlit, ale nelze říct, zda zajedeme fantasticky příští týden nebo za dva měsíce,“ přemítal Alonso.

Sebedůvěru španělského pilota příliš nepozvedly ani úspěšné testy z minulého týdne. „Měli jsme možnost týden v Sepangu testovat. Udělali jsme několik zlepšení, ale to samé dělaly i ostatní stáje. Věřím, že jsme se Ferrari přiblížili, ale zázraky v Malajsii nečekám. Myslím, že můžeme očekávat podobný průběh jako v Austrálii. S Ferrari v čele,“ tuší nejmladší mistr světa v historii formule 1.

Reklama

Související témata: