Hlavní obsah

Massa na ferrari odstartuje v Bahrajnu z prvního místa

Brazilský pilot Felipe Massa zajel v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu nejlepší čas a vyrazí do závodu mistrovství světa podruhé za sebou z prvního místa. Vítěz kvalifikace minulý týden v Malajsii zároveň zajistil ve třetím závodě sezóny třetí pole position pro Ferrari, v úvodu roku byl v Melbourne nejrychlejší Kimi Räikkönen.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Brazilský jezdec Felipe Massa na Ferrari při kvalifikaci na VC Bahrajnu.

Článek

Kvarteto nejrychlejších jezdců bylo v sobotu na pouštním okruhu stejné jako před týdnem v Sepangu a rekrutovalo se ze dvou nejsilnějších stájí Ferrari a McLaren. Massu v první řadě na startu doplní britský nováček Lewis Hamilton na mclarenu, jenž ztratil téměř tři desetiny sekundy.

Hamilton odstartuje z první řady poprvé v kariéře a v závodě bude útočit potřetí na pozici na stupních vítězů, což se dosud v úvodu premiérové sezóny ve formuli jedna žádnému jezdci nepovedlo.

"Získat start v první řadě v třetím závodě v kariéře je úžasné. Je vidět, že jsme udělali pokroky a jsme rozhodně silnější než při testování. Zdá se, že jsme stáhli náskok Ferrari," uvedl dvaadvacetiletý Hamilton, jenž v sobotní kvalifikaci poprvé porazil svého slavnějšího týmového kolegu Fernanda Alonsa.

Massa nechce zopakovat špatný start z Malajsie 

Druhou řadu zaplní vítězové předchozích dvou závodů MS. Massův týmový kolega Räikkönen porazil o 60 tisícin lídra šampionátu a úřadujícího šampióna Alonsa, jenž po vítězství v Malajsii odstartuje v Bahrajnu ze čtvrté příčky.

Massa by nerad zopakoval nepovedený start ze Sepangu, kde se před něj brzy dostaly tři vozy včetně Hamiltonova mclarenu, který byl na roštu až čtvrtý. "Hamilton měl dobrý start, ale my jsme mu taky dali hodně prostoru. Tentokrát už víme, co dokáže, takže žádný prostor nedostane," uvedl Brazilec, jenž minulou neděli skončil po několika chybách až pátý.

Třetí řadu obstarají jezdci týmu BMW-Sauber Nick Heidfeld a Robert Kubica. Závod začíná v neděli ve 13:30.

Výsledky - kvalifikace na VC Bahrajnu:
1. Massa (Braz./Ferrari) 1:32,652 min., 2. Hamilton (Brit./McLaren) 1:32,935, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:33,131, 4. Alonso (Šp./McLaren) 1:33,192, 5. Heidfeld (Něm./BMW) 1:33,404, 6. Kubica (Pol./BMW) 1:33,710, 7. Fisichella (It./Renault) 1:34,056, 8. Webber (Austr./Red Bull) 1:34,106, 9. Trulli (It./Toyota) 1:34,154, 10. Rosberg (Něm./Williams) 1:34,399.

Reklama

Související témata: