Hlavní obsah

Massa si po nepovedeném úvodu spravil v Bahrajnu chuť

PRAHA/MANÁMA

Spokojeností jen zářil. Felipe Massa vybojoval v nedělní Velké ceně Bahrajnu důležité vítězství, které jej udrželo v kontaktu s vedoucími muži šampionátu. Brazilský jezdec si na okruhu u Mánamy počínal zcela suverénně: vyhrál kvalifikaci, v závodě zajel nejrychlejší kolo a bezpečně dovezl své ferrari na vedoucí pozici do cíle.

Článek

„Těch deset bodů bylo hodně důležitých. Šampionát je nyní hodně vyrovnaný,“ pochvaloval si Massa po závodě, který vyhrál stylem start-cíl. „Byl to perfektní závod. Nejlepší je, že nás čeká pauza do půlky května, kterou vyplním vítěznými vzpomínkami,“ vyprávěl se smíchem brazilský pilot, jehož v období před Velkou cenou Španělska čeká oslava šestadvacátých narozenin.

Massova radost v Bahrajnu byla umocněna nepříliš povedeným vstupem do šampionátu. Brazilec v úvodních závodech nepředváděl výkony podle očekávání, v Austrálii sice dojel po startu z posledního místa šestý, v Malajsii sice vyhrál kvalifikaci ale po hrubých chybách skončil až pátý. „První dva závody mi nevyšly. V Bahrajnu se ale sešlo všechno skvěle. Tým odvedl ohromnou práci z hlediska strategie a nastavení,“ pochvaloval si rodák ze Sao Paula.

V úvodu závodu nicméně musel odolávat Lewisi Hamiltonovi dorážejícímu z druhého místa. „Před první zastávkou v boxech jsem měl problémy s nedotáčivostí vozu,“ připustil. „Po návratu na trať bylo všechno v nejlepším pořádku, jelo se mi fantasticky,“ dodal Massa, jenž v konečném účtování porazil Hamiltona o víc než dvě sekundy. V průběžném pořadí mistrovství Massovi patří čtvrté místo se ztrátou pěti bodů na vedoucí trio Alonso, Räikkönen a Hamilton.

Reklama