Hlavní obsah

Heidfeld naplňuje očekávání, na stupně vítězů ale zatím čeká

PRAHA/MANÁMA

Lewis Hamilton z McLarenu není jediným příjemným překvapením letošního mistrovství světa vozů formule 1. Ve výborném světle se zatím prezentuje také německý pilot Nick Heidfeld, který si ve všech dosavadních závodech dojel pro čtvrté místo a jen potvrdil předsezónní očekávání vzestupu stáje BMW-Sauber.

Článek

Heidfeld s Polákem Robertem Kubicou předvedli v Bahrajnu dosud nejpovedenější závod v podání týmu BMW. V kvalifikaci si pátým, resp. šestým časem zajistili třetí řadu na startu a zatímco Kubica svou pozici udržel, Heidfeld si v konečném účtování ještě o jedno místo polepšil, když v polovině závodu šikovným manévrem předjel mcLaren úřadujícího mistra světa Fernanda Alonsa.

„Cítím se parádně. Před závodem mě ani ve snu nenapadlo, že bych jej mohl porazit. Po prvních zastávkách v boxech jsem měl čerstvější pneumatiky, na maximální rychlosti byl ale pořád rychlejší Fernando. Musel jsem čekat na jeho zaváhání, které přišlo v jednatřicátém kole,“ líčil spokojeně německý jezdec.

„Pro tým je velice důležité, že jsme dovezli oba vozy do cíle a oba jsme dokázali bodovat. Zajímavé je, že jsme byli rychlejší než v Malajsii, přitom jsme ale během týdne neudělali na vozech žádné změny,“ doplnil Heidfeld.

I Kubica byl se svým výkonem spokojený, byť se na trati musel potýkat s netradiční závadou: aerodynamiku jeho vozu totiž výrazně ovlivnilo víčko od palivové nádrže, které nešlo zavřít. „Otevřelo se na začátku závodu a už nešlo zavřít. I když se to nezdá, tak vůz ztratil hodně přítlaku a hlavně v rychlých zatáčkách jsem ztrácel. Přesto jsem ale spokojený a jsem zvědavý, jak se mi bude dařit v Barceloně,“ uvedl šestadvacetiletý Polák.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace