Hlavní obsah

Jak zatraktivnit formuli 1? Pětinásobný mistr světa Hamilton přišel s řešením

Praha

Lewis Hamilton je jedním z jezdců, kteří už delší dobu hovoří o nudě ve formuli 1. Vůbec se nediví divákům, kteří usnou hned na startu závodu a vzbudí se, až když monoposty dojíždějí do cíle. Pětinásobný světový šampion již před časem prohlásil, že by uvítal jakoukoliv změnu, která by vedla k větší atraktivitě. Nyní přišel s návrhem, aby se jezdci podíleli na výběru tratí.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton by chtěl vybírat tratě, na kterých by se jezdilo.

Článek

Podle jezdce Mercedesu se totiž zajímavý závod může odehrát jen na dobré trati a nikdo jiný než závodníci nedokáže posoudit, jak je daný okruh atraktivní. „Zřejmě nikdy v historii nebyl jezdci součástí rozhodování, aby navrhli trať. My ale více než kdokoliv jiný víme, na kterých okruzích můžeme předjíždět a na kterých nikoliv,“ uvedl Hamilton na webu f1i.com.

„Nevím, kdo provádí ten výběr, ale do budoucna byly vybrány tratě, na kterých nebudou fantastické závody,“ upozornil britský jezdec. „Lidé se mě neustále ptají na můj oblíbený okruh. Je jím Silverstone. Tady můžete jet za dalším jezdcem a díky vysoké rychlosti je to pozoruhodné.“

„A pak máme místa, kde nemůžete jet za jiným jezdcem a je to jako jízda ve vlaku. Co byste tedy preferovali? Mít velkou cenu v těchto zemích jen proto, abyste tam měli závod? Nebo chcete raději skvělé závody? Pokud ano, musíme se podívat na různé možnosti v různých zemích,“ vyzval pětinásobný mistr světa s tím, že doufá, že Asociace jezdců bude mít od teď větší slovo při výběru nových míst i současných okruhů.

„Měli bychom být součástí a radit. Jsme tady proto, abychom zlepšili formuli,“ dodal jezdec Mercedesu, který se nyní stejně jako jeho soupeři už připravuje na nadcházející víkend, během kterého se pojede Velká cena Německa. Tu loni Hamilton vyhrál a vítězství by letos rád obhájil.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint