Hlavní obsah

Formule 1 budou závodit v ulicích Valencie

Už v příštím roce by měl do světového šampionátu formule 1 přibýt další závod na městském okruhu. Velká cena Evropy se podle španělské rozhlasové stanice Cope pojede v ulicích Valencie. Oficiálně by to měl šéf seriálu Bernie Ecclestone oznámit ve čtvrtek v Barceloně, kde se v neděli uskuteční čtvrtý díl letošní sezóny.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Ilustrační foto

Článek

V současnosti jezdí formule 1 na městském okruhu pouze na slavné trati v Monte Carlu. Ve Valencii je sice závodní dráha Circuit Ricardo Tormo, kde týmy F1 často testují, Grand Prix se však pojede ve městě. V něm se už v lednu objevily rychlé monoposty týmu McLaren-Mercedes, za který od této sezóny jezdí dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Prezentaci stáje v zimě sledovalo nadšených 150 tisíc diváků a právě současného zapálení Španělů pro formuli 1 chtějí organizátoři šampionátu využít.

Velkou cenu Evropy dosud hostil německý Nürburgring, kde se letos uskuteční 22. července.

V ulicích by mohli jezdci formule 1 v blízké budoucnosti závodit ještě v Abú Zabí. V metropoli Spojených arabských emirátů se chystá první Grand Prix na rok 2009 a vozy by měly kroužit po závodní trati a částečně i ve městě. Závod na městském okruhu chce pořádat také Singapur.

Reklama

Související témata: