Hlavní obsah

Schumacher vyvracel spekulace o návratu do F1

BARCELONA/PRAHA

V centru pozornosti jako za starých časů se ocitl na Katalánském okruhu u Barcelony Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa se v paddocku objevil poprvé od loňského podzimu, kdy jel poslední závod v kariéře, a během příprav na Velkou cenu Španělska pomáhá radami stáji Ferrari, v jejíž barvách se dotkl motoristického nebe.

Článek

Návrat legendárního jezdce do boxů jen oživil spekulace, kudy se budou ubírat jeho další kroky. Schumacher v pátek uspořádal tiskovou konferenci, kde se pokusil některé smyšlenky vyvrátit.

Novináři se nejúspěšnějšího pilota všech dob mimo jiné ptali, zda je pravda, že by se měl začít v nejbližší době podílet na vývoji vozu Ferrari jako jeden z testovacích jezdců. „Ne, tohle momentálně není na pořadu dne,“ odvětil lakonicky Schumacher.

Současně vyvrátil spekulace, že by měl usednout za volant v jiné automobilové sérii. „Opustil jsem formuli 1 teprve před pár měsíci. A zatím jsem moc spokojený. Zatím nevím, čím se budu zabývat. Kdybych v tom měl jasno, už bych to dělal,“ vysvětlil.

Schumacher musel také vysvětlovat svůj údajný zájem na koupi týmu formule 1 nebo místu šéfa stáje Ferrari. „Ani v jednom se neangažuji. Absolutně ne!“ řekl důrazně osmatřicetiletý Němec. Na otázku proč, dodal: Prostě nemám zájem. Mám v životě jiné ambice.“

Reklama

Související témata: