Hlavní obsah

Hamilton zůstává před závodem v Monte Carlu realistou

PRAHA

Ve čtyřech odjetých závodech letošního mistrovství světa vozů formule 1 zatím nebyl hůř než třetí, na premiérové vítězství ale zatím stále čeká. O víkendu bude Lewis Hamilton útočit se svým mclarenem na první triumf v ulicích Monte Carla, kde už třikrát vystoupil na nejvyšší stupínek při působení v nižších sériích.

Článek

Loni Hamilton přispěl vítězstvím v Monaku ke svému triumfu v seriálu GP2, o rok dříve na okruhu v Monte Carlu vyhrál i oba závody evropské formule 3. „Opět půjdu do závodu s cílem bojovat o vítězství. Na druhou stranu musíme zůstat realisty. Pojedu teprve pátý závod ve formuli 1, pořád se mám co učit,“ zůstává nohama na zemi dvaadvacetiletý rodák z Tewinu.

Jak přiznal novinářům, trať v Monte Carlu patří k jeho vysněným. „V Monaku se mi pokaždé dařilo, a proto se na závod zvlášť těším. Je to jeden z okruhů, který jsem si představoval ve svých snech o formuli 1. Pro mě je to nejlepší trať v celém seriálu. Nikde jinde není hladina adrenalinu tak vysoko. Trať je úzká a nejsou zde únikové zóny. Pilot musí být naprosto přesný, není prostor pro sebemenší chybu. To dělá ze závodu v Monaku obrovsky vzrušující záležitost,“ doplnil Hamilton.

Jeho týmový kolega Fernando Alonso, který v boji o třetí titul mistra světa za sebou ztrácí na britského mladíka dva body, v Monte Carlu vyhrál loni v barvách Renaultu a zopakování triumfu by se nebránil. „V předešlých dvou závodech se mi nedařilo podle představ, i když jsem získal důležité body. V Monaku se jede vždy na doraz a moc dobře si pamatuji na pocity po loňském vítězství. Když se díváte před sezónou na kalendář světového šampionátu, tak vás u závodu v Monte Carlu vždycky napadne: ‚To je závod, který chci opravdu vyhrát‘,“ prohlásil španělský pilot.

Reklama