Hlavní obsah

Massa: Trať v Monte Carlu neodpustí jedinou chybu

Na třetí vítězství v řadě bude ve víkendové Velké ceně Monaka formule 1 útočit Brazilec Felipe Massa. Pilot týmu Ferrari se po slabším vstupu do sezóny pustil s plnou vervou do boje o titul a na vedoucího Lewise Hamiltona ztrácí v průběžném pořadí tři body. Šance na úspěch v Monte Carlu ale příliš komentovat nechtěl. Závod prý bude hodně velká loterie.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Felipe Massa

Článek

Šestadvacetiletého Massu nepotěšila předpověď počasí, která na víkend prorokuje možnost deště. „Díval jsem se na předpověď a prý by mohlo pršet. Pokud by na slova meteorologů skutečně došlo, pak by došlo k historické události, protože jsem v Monaku na mokru ještě nikdy nejel,“ napsal brazilský pilot na svém oficiálním blogu.

„Trať v Monte Carlu neodpustí jedinou chybičku. A jízda na mokru je potenciálním zdrojem jezdeckých chyb. Jestli zaprší, tak to bude mnohem větší loterie, než kdykoli předtím,“ doplnil vítěz čtyř Velkých cen. Na „knížecí“ okruh se ale Massa těší. „Vedle závodu v Interlagosu je Velká cena Monaka vlastně mým druhým domácím závodem. Monte Carlo je totiž mojí základnou při pobytu v Evropě, a tak mám o důvod navíc být na zdejší závod pořádně natěšený,“ líčil Brazilec.

V minulém týdnu se Massa zúčastnil testování na okruhu Paula Ricarda v jihofrancouzském Le Castellet. „Snažili jsme se najít nastavení pro Monako. Současně jsme testovali nové pneumatiky Bridgestone, který je pojmenoval ‚super-soft'. Zdá se, že budou skutečně rychlé,“ uvedl Massa.

Před závodem věří, že vylepší své maximum, kterým zatím zůstává páté místo v barvách stáje Sauber. „Zatím jsem se v Monaku nedostal ani na stupně vítězů, ale páté místo v sauberu byl super výsledek. Chtěl bych vyhrát, ale v Monte Carlu je prvotním cílem dokončit závod,“ uzavřel Massa.

Reklama

Související témata: