Hlavní obsah

McLaren nedostane po VC Monaka žádný trest

LONDÝN

Mezinárodní automobilová federace FIA rozhodla, že stáj formule 1 McLaren se při nedělní Velké ceně Monaka neprovinila proti pravidlům. Vedení týmu čelilo po dvojnásobném triumfu v závodu obvinění, že nařídilo Britovi Lewisi Hamiltonovi, aby nechal vyhrát svého kolegu a úřadujícího mistra světa Španěla Fernanda Alonsa.

Článek

"Po prostudování záznamů komunikace mezi jezdci a vedením stáje jsme došli k jasnému závěru, že pravidla během Velké ceny Monaka porušena nebyla," uvedla FIA na svých internetových stránkách. Stáj, jejíž piloti vedou průběžné pořadí šampionátu, tak nedostane žádný trest.

Federace zahájila vyšetřování poté, co britská média přinesla rozhovory s nováčkem seriálu mistrovství světa Hamiltonem, který v Monaku obsadil druhé místo. Dvaadvacetiletý jezdec prohlásil, že když se během závodu blížil k Alonsovi, vedení stáje mu nařídilo, aby neblbnul a jel v klidu. Proto vzniklo podezření z týmové režie, která je ve formuli 1 zakázaná.

Podle šetření FIA však byla slova britského pilota vyložena špatně. Ze záznamů je prý jasně patrné, že mu nebylo nařízeno, aby týmového kolegu na prvním místě neohrožoval.

Reklama

Související témata: