Hlavní obsah

Novák přešel přes Štěpánka do finále

Sobotní první semifinálový duel tenisového turnaje ve švýcarském Gstaadu byl v režii českých hráčů. Na kurtu se sešli debloví partneři Jiří Novák a Radek Štěpánek. Tentokrát však stáli každý na jiné straně kurtu. Po vyrovnané první sadě se Novák dostal do tempa a po přesvědčivém vítězství ve druhém setu míří do finále.

Foto: Novinky s použitím ČTK

Jiří Novák postoupil v Gstaadu do finále.

Článek

První set trval 51 minut a Novák jej získal poměrem 7:5. Ve druhém setu byla hra pro českou jedničku a turnajovou trojku jednodušší. Štěpánek, který byl v Gstaadu nasazenou osmičkou, uhrál jen jeden game a prohrál 1:6.

Jiří Novák se ve finále utká s vítězem duelu domácího Rogera Federera s Argentincem Gastonem Gaudiem. Jako semifinalista si Štěpánek odváží prize money ve výši 45 000 eur (cca 1,40 mil. korun). Pokud Novák bude ve finále tím nejlepším tenistou, může si přijít na 76 500 eur (cca 2,45 mil korun).

Novák se Štěpánkem měli ještě dnes hrát semifinále čtyřhry s českým párem František Čermák a Leoš Friedl. Bez boje však toto utkání vzdali a do finále proti indicko-českému páru Paes, Rikl postupují Čermák s Friedlem.

Reklama

Související témata: