Hlavní obsah

Ferrari chce odvézt z Kanady vítězství

PRAHA/MONTREAL

Oplatit týmu McLaren drtivou porážku v Monte Carlu. Takový je ideální plán stáje Ferrari pro víkendovou Velkou cenou Kanady vozů formule 1. Italský tým má k sebedůvěře důvod, žádný jiný na okruhu v Montrealu nevyhrál tolikrát, jako rudé vozy z Maranella.

Článek

Piloti McLarenu před dvěma týdny v Monaku učinili ze závodu vlastní show, když celému startovnímu poli s výjimkou Felipeho Massy nadělili alespoň jeden okruh. Massa nicméně dovedl své ferrari do cíle s více než minutovou ztrátou. Nyní vedení italské stáje věří, že přišel čas vrátit úder.

„Výkon v Monte Carlu nekorespondoval s naším skutečným potenciálem. Nevidím důvod, proč bychom neměli být opět na špici,“ uvedl sportovní ředitel Ferrari Stefano Domenicali před odjezdem do Kanady, kde se Italům podařilo zvítězit 11x, zatímco McLaren má na kontě devět vítězství a Williams sedm.

Před závodem v Monaku slavilo Ferrari triumf v Bahrajnu i Barceloně a z drtivé porážky v Monte Carlu se v Maranellu snažili nic nedělat. „Byla to jedna z těch negativních epizod, které se během sezóny nevyhnutelně objeví,“ komentoval závod s odstupem několika dnů šéf Ferrari Jean Todt.

Podle Massy, který předtím dvakrát po sobě vystoupil na nejvyšší stupínek, nebyla obrovská ztráta na Alonsa s Hamiltonem způsobená kvalitativním odstupem britského týmu. „Neprovedli s vozy nic speciálního. Nebylo to jejich zlepšením, ale protože my jsme neukázali to nejlepší,“ doplnil brazilský pilot.

Ferrari v Kanadě představí monoposty s pozměněným předním i zadním křídlem a další vylepšení aerodynamiky, na nichž tým pracoval během květnových testů na okruhu Paula Ricarda ve francouzském Le Castellet. Stáj také věnovala pozornost brzdám, které na okruhu v Montrealu procházejí těžkou zkouškou.

Reklama

Související témata: