Hlavní obsah

Renault se vrací do staré formy, pochvaluje si Fisichella

Pro nejlepší výsledek v sezóně si při Velké ceně Monaka dojel pilot týmu Renault Giancarlo Fisichella. Čtyřiatřicetiletý italský jezdec po čtvrtém místu z Monte Carla věří, že se mu bude dařit i v nadcházející Velké ceně Kanady, kterou v neděli hostí okruh v Montrealu.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Giancarlo Fisichella

Článek

Renault po odchodu Fernanda Alonsa do stáje McLaren neprožil zvlášť oslnivý vstup do sezóny. Fisichella bodoval ve čtyřech z pěti dosavadních závodů, Fin Heikki Kovalainen skončil na bodech jen dvakrát. Až do testů na okruhu Paula Ricarda v jihofrancouzském Le Castellet a závodu v Monte Carlu se nedokázaly renaulty mezi konkurencí výrazněji prosadit.

Nyní celý Briatoreho tým věří, že se začalo blýskat na lepší časy. „Myslím, že můžeme být optimisty. Za posledních pár týdnů jsme vylepšili řadů věcí, vůz je vyváženější, přítlak větší. Technici dělají co mohou, aby přinesli další zlepšení. Změny se už musejí projevit. Jsem přesvědčen, že v Montrealu ukážeme, že se vracíme do staré formy,“ uvedl Fisichella.

Italský pilot věří, že se dobře vyrovná s nástrahami tratě, na níž se formule prohánějí rychlostí téměř 350 km/h. „Během pátečních tréninků to ještě bude na částech užívaných pro městský provoz klouzat, ale to se během víkendu srovná. Důležité je najít ideální stopu a dobře zvládnout brzdění, aby se neztrácel v šikanách čas,“ má jasno Fisichella, jenž během své kariéry dojel v Kanadě dvakrát třetí.

„Poslední závod a předchozí testy nám pozvedly sebevědomí. Myslím, že o víkendu se ukážeme v dobrém světle,“ poslal vzkaz soupeřům rodák z Říma.

Reklama

Související témata: