Hlavní obsah

Ralf Schumacher nemá o budoucnost u Toyoty obavy

PRAHA/MONTREAL

Jediný bod vybojoval v dosavadním průběhu mistrovství světa vozů formule 1 Ralf Schumacher. Pilot stáje Toyota dojel osmý v březnové Velké ceně Austrálie a od té doby spíš paběrkuje. Nepovedený vstup do sezóny podtrhl před dvěma týdny v Monte Carlu, kde dojel až šestnáctý. A v kuloárech je čím dál hlasitěji slyšet, že nadcházející dva závody v severní Americe jsou poslední šancí německého pilota, jak si zachránit kůži.

Článek

„V souvislosti s mými výsledky se toho hodně napovídalo. To je normální. O mojí budoucnost nemusíte mít obavy,“ uvedl mladší bratr sedminásobného mistra světa Michaela. Podle německých médií má vedení stáje jasno: pokud se jeden z nejlépe placených pilotů při závodech v Montrealu a Indianapolis výsledkově neprobere, hodlá angažovat nadějného Adriana Sutila z týmu Spyker. „V novinách se toho napíše... Nesmíte všemu věřit,“ odmítl spekulace Schumacher.

Pravdou je, že vedení Toyoty nedělají vrásky jen slabé výkony Schumachera. Stáj z Kolína nad Rýnem se po loňské sezóně musela omluvit svým fanouškům, protože cíl vybojovat první vítězství v seriálu zůstal nesplněný. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by letos mělo být něco jinak. Jarno Trulli dosud získal jen dvakrát po dvou bodech za sedmá místa.

„Momentálně se jednoduše soustředíme na to, abychom urvali nějaký výsledek. Ani já, ale ani zbytek týmu zatím nepředvedl nic výjimečného, a proto se soustředíme na zlepšení. O ničem jiném se nediskutovalo,“ tvrdil Schumacher.

Německý pilot připustil, že před závodem v Montrealu panuje v týmu drobná nervozita. „Nedaří se nám podle představ. Konkurence je velice silná. Týmy Honda, Renault či Red Bull šly nahoru a prostor, v němž se rozdávají body je extrémně úzký. Proto je obtížné předpovědět, jak se nám bude dařit v Kanadě. Pokud půjde vše podle našich představ, pak bychom měli bojovat s uvedenými týmy. Nechme se překvapit,“ dodal Schumacher, jenž během deseti sezón ve formuli 1 vyhrál šest Velkých cen. Všechny v barvách stáje BMW Williams, naposled triumfoval ve Velké ceně Francie v roce 2003.

Reklama

Související témata: