Hlavní obsah

V McLarenu máme oba stejné šance, tvrdí Hamilton

Nováček ve formuli jedna Lewis Hamilton tvrdí, že vedení stáje McLaren dává jemu i dvojnásobnému mistru světa Fernandu Alonsovi stejné šance vyhrát a pro oba piloty vytváří zcela rovné podmínky. Před pátečními tréninky na Velkou cenu Kanady v Montrealu tak dvaadvacetiletý britský jezdec reagoval na podezření, že v minulém závodu v Monaku musel týmového kolegu Alonsa nechat vyhrát.

Článek

McLaren kvůli tomu vyšetřovala Mezinárodní automobilová federace FIA. Hamilton však prohlásil, že ho vzniklá aféra překvapila. "Tým rozhodně nikoho neupřednostňuje. Stáj mi poskytla naprosto stejný vůz jako Fernandovi," řekl novinářům Hamilton.

"Mám tým mechaniků, kteří pracují úplně stejně skvěle jako ti Fernandovi, jestli ne ještě líp. A všichni ti kluci chtějí vyhrát," dodal britský nováček, který se zapsal do historie F1 pěti umístěními na stupních vítězů v prvních pěti závodech kariéry. Po čtyřech druhých a jednom třetím místě má 38 bodů a v průběžném pořadí MS je těsně druhý za Alonsem.

Po monacké Velké ceně britské noviny napsaly, že vedení stáje Hamiltonovi nařídilo, aby neohrožoval Alonsovu první pozici. "Když jsem měl Fernanda na dosah, řekli mi, abych neblbnul a jel v klidu," citovala média Hamiltona. "Jedu formuli prvním rokem a na voze mám dvojku. Je proto jasné, kdo je týmová jednička," uvedl na konci května britský pilot.

McLaren však jakékoli ovlivňování jezdců odmítl a FIA jeho vysvětlení přijala. "Při tom vyšetřování úplně zaniklo to, jak dobrou práci jsme oba v Monaku odvedli," připomněl Hamilton více než minutový náskok před soupeři. "V Monaku byl prostě o kousek lepší Alonso a vítězství si zasloužil. Ale já to cítím tak, že na konci sezóny se ukáže, kdo z nás dvou jezdil líp a udělal méně chyb. A můj čas přijde, je mi teprve dvaadvacet," dodal britský jezdec.

Reklama

Související témata: