Hlavní obsah

Kubica vyvázl z karambolu bez vážného zranění

MONTREAL

Hrozivě vyhlížející nehoda Roberta Kubici během nedělní Velké ceny Kanady formule 1 nebude mít pro polského pilota vážnější následky. Ačkoli Kubicův vůz BMW Sauber byl po několika přemetech a nárazech do zdi kompletně zdemolován, sám jezdec vyvázl bez zlomenin.

Článek

Jak totiž uvedl Kubicův tým, nepotvrdilo se v montrealské nemocnici ani podezření na zlomeninu kotníku a dvaadvacetiletý Polák by měl být v pondělí propuštěn.

Zatím ovšem není jisté, zda se Kubica stihne dát dohromady pro Velkou cenu USA, jež se jede na dráze v Indianapolisu už tento víkend. V případě jeho absence by mohl tým využít jednoho z dvojice německých testovacích jezdců Timo Glock, Sebastian Vettel.

K hororové Kubicově nehodě došlo v 28. kole, kdy se jeho monopost dostal v rychlosti blížící se 300 km/h do kontaktu s toyotou Jarna Trulliho. První polský pilot ve formuli jedna ztratil vládu nad vozem a po nárazech do obou bariér a dlouhém letu skončil na boku u betonové zdi. Ačkoli se podle televizních záběrů zdálo, že Kubica není při vědomí, podle zprávy týmu ho ani na okamžik neztratil.

Reklama

Související témata: