Hlavní obsah

Alonso o Hamiltonově triumfu: Velmi šťastné vítězství

PRAHA/MONTREAL

Zatímco Lewis Hamilton bouřlivě oslavoval své premiérové vítězství v mistrovství světa formule 1, Fernando Alonso se po nedělní Velké ceně Kanady kabonil v boxech. Dvojnásobný mistr světa nadšení svého parťáka z týmu McLaren nesdílel a dokonce označil Hamiltonův triumf za „velmi šťastný“.

Článek

Hamilton potvrdil skvělým startem pole position a závod poznamenaný karamboly vyhrál prakticky stylem start-cíl. „Velmi dobré, ale velmi šťastné,“ komentoval Alonso lakonicky vítězství svého kolegy. „Byl to podivný závod. Na trati byl mnohokrát safety car a Lewis z toho těžil, zatímco já ztrácel,“ povzdechl si španělský pilot.

Alonso vyrážel do závodu na okruhu Gillese Villeneuva z druhého místa, po chybě ale o jednu pozici klesl. Naději na pódium pak ztratil kvůli desetisekundové penalizaci za vjetí do boxů v momentě, kdy vjel na trať safety car. „Neměl jsem jinou možnost, jinak bych musel odstavit auto s prázdnou nádrží vedle tratě,“ komentoval trest, po němž klesl na sedmé místo.

Na častou přítomnost safety caru na trati si stěžoval i Hamilton. „Pokaždé, když jsem si vybudoval nějaký náskok, vyjel na okruh safety car a mohl jsem začít nanovo. Přitom pokaždé zchladly brzdy a pneumatiky, což není příliš bezpečné. Naštěstí jsem udržel vůz na trati až do cíle,“ uvedl lídr šampionátu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint