Hlavní obsah

Kubica vyvázl z nehody bez vážného zranění a chce jet v USA

MONTREAL

Hrozivě vyhlížející nehoda Roberta Kubici během nedělní Velké ceny Kanady formule 1 nebude mít pro polského pilota vážnější následky. Ačkoli Kubicův vůz BMW Sauber byl po několika přemetech a nárazech do zdi kompletně zdemolován, sám jezdec vyvázl bez zlomenin. Dvaadvacetiletý Polák se cítí dobře a chce znovu usednout do kokpitu již o tomto víkendu při dalším závodu v Indianapolisu.

Článek

"Je mi dobře, nic mě nebolí. Pojedu do Indy a budu tam závodit," uvedl Kubica, který byl v pondělí propuštěn z montrealské nemocnice. Tamní vyšetření nepotvrdilo ani podezření na zlomeninu kotníku. Jediné co, si z hrozivě vypadajícího karambolu odnesl, je lehký otřes mozku.

O tom, jestli bude moci Kubica závodit na Velké ceně USA, rozhodnou výsledky čtvrteční prohlídky. Pokud by mu lékaři start nedoporučili, může tým BMW Sauber využít testovacího německého jezdce Sebastiana Vettela, který je případným oficiálním náhradníkem.

K hororové Kubicově nehodě došlo v 28. kole, kdy se jeho monopost dostal v rychlosti blížící se 300 km/h do kontaktu s toyotou Jarna Trulliho.

První polský pilot ve formuli jedna ztratil vládu nad vozem a po nárazech do obou bariér a dlouhém letu skončil na boku u betonové zdi. Ačkoli se podle televizních záběrů zdálo, že Kubica není při vědomí, podle zprávy týmu ho ani na okamžik neztratil.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint