Hlavní obsah

Šéf McLarenu odmítl Alonsovu kritiku

PRAHA/LONDÝN

Atmosféra v týmu formule 1 McLaren je podle Rona Dennise naprosto pohodová a nenarušují ji žádné osobní třenice. Šéf britské stáje v reakci na kritická slova Fernanda Alonsa o protežování Lewise Hamiltona uvedl, že mezi oběma jezdci panuje pozitivně se rozvíjející vztah a vedení v žádném případě nepreferuje dvaadvacetiletý objev letošní sezóny.

Článek

Alonso rozvířil v úterý hladinu prohlášením, že se cítí v McLarenu odstrčený na druhou kolej. "Chápu, že jsem v anglickém týmu a Lewis je Angličan, ale opravdu musí všichni pracovat jenom pro něj? Poprvé ve formuli jsem s něčím opravdu nespokojený," citovala dvojnásobného mistra světa španělská média.

Dennis v reakci pro týmový web uvedl, že novináři z Pyrenejského poloostrova slova pětadvacetiletého pilota vytrhli z kontextu. „Je jasné, že se novináři v Británii i ve Španělsku za současného stavu chytají každého slova. Někdy se ale stane, že je nevinná poznámka vytržena z kontextu a výpověď dostane zcela jiný význam,“ prohlásil šéf McLarenu.

„McLaren vybudoval tým zapálených lidí a není sporu o tom, že mezi Lewisovou a Alonsovou skupinou vládne zdravá konkurence. Kategoricky ale trvám na tom, že oba jezdci mají rovnocenné vybavení, týmovou podporu i šanci vyhrávat závody. A oba piloti to moc dobře vědí,“ doplnil Dennis.

Boss McLarenu prý ale Alonsovým slovům rozumí. „Když čtete Fernandovy komentáře pozorně, porozumíte jim. Není u nás příliš dlouho a jeho vztah k týmu se vyvíjí. McLaren ale nemá nejmenší zájem na tom, aby ohrozil tento pozitivně se rozvíjející vztah,“ uzavřel Dennis.

Reklama

Související témata: