Hlavní obsah

Tým BMW chce, aby Kubica jel v Indianapolis

INDIANAPOLIS

Představitelé týmu BMW Sauber jsou přesvědčeni, že Robert Kubica bude moci absolvovat týden po hrozivě vypadající nehodě Velkou cenu USA na dráze v Indianapolis. Osud polského pilota mají nicméně v rukou představitelé Mezinárodní automobilové federace (FIA), kteří o jeho případném startu rozhodnou po důkladné zdravotní prohlídce ve čtvrtek.

Článek

"Všichni si strašně moc přejeme, aby mohl jet," uvedl ve středu  sportovní ředitel týmu Mario Theissen. Dvaadvacetiletý Kubica měl v nedělní Velké ceně Kanady vážnou nehodu, z níž ale téměř jako zázrakem vyvázl bez zlomenin a vážnějších zranění. „Poslední slovo řeknou ve čtvrtek v Indianapolis lékaři pověření FIA. Jsme připraveni na možnost, že by nemohl jet. Ale každý v týmu doufá, že nakonec do kokpitu usedne,“ prohlásil Thiessen.

Podle sportovního šéfa stáje je už téměř zkompletován nový monopost pro Kubicu, ten z neděle je totálně zdemolovaný. "Začali jsme ještě v Kanadě, v Indianapolis bude auto určitě připraveno," dodal Thiessen.

Trosky Kubicova vozu hodlá tým BMW důkladně prozkoumat a přinést další poznatky ke zvýšení bezpečnosti pilotů formule 1. „Takový náraz je téměř nemožné nasimulovat. Vrak projde důkladnou technickou prohlídkou. Chceme o karambolu zjistili co nejvíce a zaměříme se i na změny materiálové struktury. Takový výzkum nám může přinést cenné poznatky pro návrhy dalších monopostů. Po prozkoumání půjde šasi do šrotu, opravovat jej nemá smysl,“ uzavřel Thiessen.

Reklama

Související témata: