Hlavní obsah

Räikkönen věří, že i Hamilton zaváhá

PRAHA/INDIANAPOLIS

Ztráta jednadvaceti bodů na vedoucího muže světového šampionátu vozů formule 1 Lewise Hamiltona příliš neděsí pilota Ferrari Kimiho Räikkönena. Finský jezdec v posledních třech závodech nasbíral jen pět bodů proti Hamiltonovým šestadvaceti, rozdíl ale nebere jako nepřekonatelný.

Článek

Nováček mistrovství Hamilton je zatím nejúspěšnějším jezdcem startovního pole. V šesti odjetých Velkých cenách jako jediný vystoupil pokaždé na stupně vítězů, když byl jednou třetí, čtyřikrát druhý a minulou neděli v Montrealu vybojoval premiérové vítězství. Räikkönen proti tomu sezónu skvěle začal, když vyhrál v Austrálii, a poté ještě skončil dvakrát třetí. Pak ale nedojel ve Španělsku, v  Monte Carlu bral jen bod za osmé místo a v Kanadě dojel pátý.

„Poslední tři závody nenaplnily mé očekávání,“ připustil sedmadvacetiletý pilot během příprav na Velkou cenu USA v Indianapolis. Räikkönen si moc dobře uvědomuje, že ke zkrácení náskoku soupeřů se potřebuje dostat na přední příčky. „Děláme vše pro to, abychom se vrátili na úroveň první tří Velkých cen. Vítězství v Indianapolis by nám hodně pomohlo,“ dodal s nadějí v hlase.

Víkendové šance Ferrari ale odhadovat nechtěl. „Těžko odhadnout, co od závodu v Indianapolis očekávat. Ferrari se tady tradičně dařilo a já mám okruh také rád. Trať nabízí vše, co si pilot může přát. Dlouhou rovinku s maximální rychlostí, úzké pasáže i technicky náročné zatáčky,“ líčil.

V jedné věci má ale Räikkönen jasno. „Na Lewise ztrácím v pořadí mistrovství jednadvacet bodů. Jemu se ale dosud povedlo vše, na co sáhl. Jsem přesvědčen, že i on se setká s těžkými momenty a to bude i má šance,“ uzavřel vicemistr světa z let 2003 a 2005.

Reklama

Související témata: