Hlavní obsah

Hamilton odmítá Alonsovu kritiku

PRAHA/INDIANAPOLIS

Kritická slova Fernanda Alonsa vůči stáji McLaren příliš nechápe druhý pilot britského týmu Lewis Hamilton. Dvaadvacetiletý objev letošní sezóny před Velkou cenou USA v Indianapolis označil vyjádření dvojnásobného mistra světa za „divné“ s tím, že nerozumí, proč španělský jezdec cítí, že jej tým odsunuje na druhou kolej.

Článek

Alonso v rozhovoru pro španělská média uvedl, že se od přestupu do stáje McLaren necítí dobře a že má pocit, že vedení Hamiltonovi věnuje víc pozornosti, než jemu. Britský mladík to - podobně jako šéf týmu Ron Dennis - odmítl. „Přijde mi to divné. Od začátku našeho společného angažmá jdeme oba za svým cílem, chceme vyhrávat. Ron a ostatní lidé z vedení přitom až extrémně dbají na to, abychom měli rovnocenné podmínky. Pokud si ale myslí opak, tak to může být problém,“ prohlásil nejúspěšnější nováček v seriálu MS všech dob.

„Já vycházím se všemi členy týmu naprosto skvěle, vždyť se ve stáji pohybuji už od třinácti let. Když přišel do týmu Fernando, měl jsem za to, že jej všichni přijali báječně. Proto mi jeho prohlášení nedává příliš smysl. Možná to cítí jinak, protože je Španěl a já Angličan. Já ale žádný problém nevidím,“ doplnil Hamilton.

Hamilton vs. Alonso v sezóně 2007 (umístění/body)
AUSMALBAHSPAMONCANCelkem
Hamilton3./62./82./82./82./81./1048
Alonso2./81./105./43./61./107./240

O napjaté atmosféře v týmu McLaren se začalo hovořit po Velké ceně Monaka, v jejímž závěru Hamilton dostal příkaz od vedení stáje, aby ze druhého místa zbytečně neohrožoval vedoucího Alonsa a britský pilot prý k tomu řekl své. Po Hamiltonově vítězství v Kanadě, kde Alonso skončil až sedmý, zase vyplula na povrch rozmrzelost španělského jezdce. „Podle mě se Fernando jen těžko vyrovnává s konkurencí uvnitř týmu. V takové situaci jako nyní ještě nebyl,“ řekl Hamilton.

Zda připraví úřadujícímu mistru světa další porážku ale spekulovat nechtěl. „Znám okruh jen z počítačových simulací, takže těžko říct, co lze očekávat. Zatím si ale Indianapolis nesmírně užívám, okruh patří mezi legendy motorsportu a historie tady dýchá z každého rohu. Moc se těším na svou závodní premiéru,“ uzavřel britský jezdec, který svého prvního vítězství v mistrovství světa dosáhl minulou neděli na okruhu Gillese Villeneuva, kde předtím také nezávodil.

Reklama

Související témata: