Hlavní obsah

Chirurg, který bojuje o Schumacherův život: Neumím zázraky, nedělejte si příliš nadějí

Praha

Dělají všechno možné, aby legendárního pilota vrátili zpět do relativně normálního života. Po téměř šestileté léčbě se péče o Michaela Schumachera ujala jedna z největších kapacit na léčbu kmenových buněk Philippe Ménasché. I známý chirurg však přiznává: "Neumím zázraky, nedělejte si příliš nadějí".

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher v dobách své aktivní kariér

Článek

Od tragické nehody na lyžích z 29. prosince roku 2013 se sedminásobný mistr světa Michael Schumacher na veřejnosti neobjevil. Jeho mluvčí Sabine Kehmová i manželka Corinna fanoušky jen opakovaně žádají o trpělivost a respektování soukromí.

Za celou dobu Schumacherova léčení se objevila řada spekulací o tom, že legendární pilot může mluvit či dokonce chodit. Všechny se ukázaly jako mylné. Velkou naději pro padesátiletého pilota skýtá chirurg Phillippe Ménasché a pařížská nemocnice Georgese Pompidoua, kam byl v září převezen.

Francouzský odborník zabývající se léčbou kmenových buněk se nedávno pro italská média k celé situaci vyjádřil. "První věc, kterou jsem si řekl, když mě oslovili, byla: Co mohu udělat?" popisuje Ménasché.

Jak později dodal, léčba je velmi komplikovaná a výsledek krajně nejistý. Spekulace, že by se jednalo o jistou formu experimentu, jak některá média uvádějí, striktně vyloučil.

Foto: Sport.cz

Titulní strana nově oživeného webu Michaela Schumachera.

Vědecké základy léčby

"Vím, že lidé očekávají pozitivní zprávy, aby chtěl bych je upozornit, aby nečekali zázraky. V žádném případě však neděláme s Michaelem žádné experimenty, naše léčba má zcela jasné vědecké základy," říká lékař.

Podle dostupných informací měl Schumacher podstoupit transplantaci kmenových buněk, která by měla pomoci snížit zánět, jenž napadl některé části mozku.

O Schumacherovo soukromí se v nemocnici Georgese Pompidoua stará desetičlenná ochranka, jakékoliv další informace o jeho stavu zatím nejsou dostupné.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články