Hlavní obsah

Mercedes by v Japonsku už mohl slavit, Velkou cenu ale ohrožuje tajfun

Suzuka/Praha

K Japonsku míří tajfun a je už jisté, že ovlivní i víkendovou velkou cenu formule 1. Vydatný déšť a prudký vítr je očekáván po celou sobotu, tudíž se nyní zvažuje, že se kvalifikace pojede až v neděli před závodem. „Uděláme vše pro to, aby byl program co nejméně narušen. Bezpečí fanoušků, jezdců a všech ostatních na okruhu v Suzuce je pro nás však hlavní prioritou,“ uvedli organizátoři v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Tajfun, který udeří na Japonsko, ovlivní i program formule 1.

Článek

Světový šampionát formule 1 pokračuje tento víkend Velkou cenou Japonska. Mercedes v ní má možnost si s předstihem zajistit titul v Poháru konstruktérů. Potřebuje k tomu ale  získat o čtrnáct bodů více než Ferrari. Avšak o možných oslavách německá stáj zatím nechce ani slyšet, navíc když není vůbec jasné, jak bude program závodu ovlivněn tajfunem, který sem míří.

„Očekáváme, že závod v Japonsku bude obtížnější než v předešlých letech,“ prohlásil šéf týmu Toto Wolff na webu thecheckeredflag.co.uk. „Přivezli jsme sem pár vylepšení, pokud budeme chtít zvítězit, musíme tady z vozu dostat absolutní maximum,“ dodal s tím, že očekává, že velice silné bude Ferrari, které se po přestávce hodně zlepšilo.

Ferrari po nepříliš povedené první polovině sezony zabralo a vyhrálo tři závody v řadě. Blízko mělo k dalšímu vítězství i nedávno v Rusku, avšak kvůli nedodržení taktiky mezi jezdci a výjezdům safety caru se muselo spokojit s třetím místem Charlese Leclerca. Mezi jezdci pak panovalo silné napětí.

Podle Leclerca i Sebastiana Vettela si vše vyříkali a nyní už se soustředí na další závod. „V něm by chtěl o přední příčky zabojovat také Red Bull, který letos zatím ovládl dvě velké ceny. „V Suzuce budeme mít nový motor, nové palivo, takže cílem je určitě vyhrát,“ prohlásil poradce týmu Helmut Marko.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články