Hlavní obsah

Vyhozený Albers zvažuje právní kroky vůči Spykeru

Dnes již bývalý pilot formule 1 Christijan Albers se nehodlá smířit s vyhazovem ze stáje Spyker a zvažuje právní dohru. Podle nizozemského pilota, který musel tým v úterý opustit kvůli mizerným výsledkům a potížím s osobním sponzorem, se vedení stáje zavázalo udržet jeho pozici v průběhu celé sezóny.

Článek

Albers současně zpochybnil problémy s přísunem peněz od sponzora, realitní a developerské firmy Mingya. Podle nizozemského pilota bylo sponzorství nakontraktováno přímo na tým a Alberse se proto potíže netýkají. „Mimo problémy se sponzorem jsem každopádně v lednu dostal ústní i písemnou záruku, že odjedu kompletní ročník seriálu mistrovství světa,“ uvedl v magazínu Formule 1 Race Report. Než se ale obrátí na právníky, chce Albers celou záležitost znovu probrat s vedením Spykeru.

Osmadvacetiletý rodák z Eindhovenu se ve formuli 1 pohybuje od roku 2005, kdy získal závodní post v týmu Minardi, v jehož barvách vybojoval čtyři body. V loňském roce jezdil pro tým Midland, sezónu ale ukončil bez bodu. Po převzetí týmu nizozemským výrobcem automobilů Spyker dostal důvěru i pro letošní rok, z dosavadních devíti závodů ale dokončil jen pět a nezískal ani bod. Do povědomí se nedávno výrazně zapsal incidentem při Velké ceně Francie, kde při předčasném odjezdu z boxů utrhl hadici s benzínem a se zařízením vlajícím za vozem vyjel až na trať.

Reklama

Související témata: