Hlavní obsah

Hamilton by si už v Mexiku mohl zajistit další titul. Kvůli okruhu je ale skeptický

Mexiko/Praha

Lewis Hamilton může za určitých okolností už tento víkend slavit zisk šestého titulu mistra světa. Jezdec Mercedesu si to ale rozhodně nepřipouští. Nejenže mu v tom může zabránit ještě jeho týmový kolega Valtteri Bottas, ale trať v Mexiku podle něj bude mnohem více sedět jeho soupeřům. „Mexiko bývá našim nejhorším závodem sezony,“ tvrdí Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton si může zajistit šestý titul světového šampiona.

Článek

Loni v Mexiku získal svůj pátý titul, letos tam může slavit znovu. Víkendová Velká cena Mexika slibuje napínavou podívanou. I když Lewis Hamilton příliš nadšený není. Na této trati se mu tolik nedaří, a tak nechce zatím mluvit tom, že by po neděli už mohl být šestinásobným mistrem světa.

„Myslím, že Mexiko je náš nejhorší závod roku kvůli tomu, jak je naše auto nastaveno,“ prohlásil Hamilton na webu BBC. „Bude to pro nás těžké. Bude náročné na těchto dlouhých rovinkách Ferrari porazit. Řekl bych, že nebudeme mít žádnou možnost je předjet, jsem si tím jistý,“ vysvětloval jezdec Mercedesu.

I když to Hamilton tak necítí, může si zde za určitých okolností už zajistit titul. „Nečekám, že se v Mexiku stanu mistrem světa, podle mě ještě o titul budu muset několik závodů bojovat,“ dodal britský jezdec. Ohrozit už ho může jen jeho týmový kolega Valtteri Bottas, který však v průběžném pořadí šampionátu ztrácí na Hamiltona čtyřiašedesát bodů.

V předešlých dvou letech v Mexiku kraloval Max Verstappen, Tentokrát se však jezdec Red Bullu za favorita nepovažuje. „Závodění tady mě baví, protože trať je odlišná od těch ostatních. Je ve vysoké nadmořské výšce, což znamená menší přilnavost. Tahle trať nám obvykle vyhovovala, ale letos si myslím, že to bude obtížnější kvůli tempu Ferrari,“ uvedl talentovaný mladík.

Za jakých okolností si může Hamilton zajistit titul
Hamilton v Mexiku bude 1. a získá bod i za nejrychlejší koloBottas musí být 4. a horší
Hamilton v Mexiku bude 1., ale bod za nejrychlejší kolo nezískáBottas musí být 5. a horší
Hamilton dojede 2. a bude mít i bod za nejrychlejší koloBottas musí být 8. a horší
Hamilton dojede 2., ale bez bodu za nejrychlejší koloBottas musí být 8. ale nesmí získat bod za nejrychlejší kolo, nebo musí být horší
Hamilton bude 3. a bude mít bod za nejrychlejší koloBottas musí dojet 9. a horší
Hamilton dojede 3., ale bez bodu za nejrychlejší koloBottas musí být 10. bez bodu za nejrychlejší kolo, nebo horší

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint