Hlavní obsah

Alonso se pustil do Hamiltona. Nechápe, jak mohl lidi vyzvat k něčemu takovému

Lewis Hamilton schytává za své výroky ohledně veganství kritiku. Jezdec Mercedesu nedávno vyzval lidi, aby přestali jíst maso a přispěli tak k záchraně planety. Jeho výzva opět pobouřila, a dokonce nenechala klidným ani Fernanda Alonsa, který se do svého bývalého kolegy pustil.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton donedávna užíval své soukromé letadlo.

Článek

Již několikrát byl označen za pokrytce. Jeho výroky, jak krávy znečišťují planetu, pobouřily nejen fanoušky, ale i farmáře. Teď se Lewis Hamilton stal opět terčem kritiky. Nedávno totiž uveřejnil příspěvek, ve kterém se zamýšlí nad záchranou planety. Znovu upozornil na to, jak je nadšený, že je vegan, a vyzval lidi, aby se jimi také stali.

Jenže zase se nesetkal s pochopením. Jezdci Mercedesu bylo vytýkáno, že byl donedávna majitelem soukromého letadla a že formulí, ve které závodí, také ničí prostředí. Teď se k těmto názorům přidal i jeho bývalý kolega z formule 1 Fernando Alonso. Ten vůbec nerozumí tomu, jak Hamilton může k něčemu takovému vyzvat ostatní.

„Myslím si, že by si názory na stravu měl nechat pro sebe,“ prohlásil Alonso na webu dailymail.com. „Nikdy bych nezveřejnil takovou zprávu, jako to udělal Lewis. Všichni víme, jak jezdci formule 1 žijí. Za rok absolvují dvě stě letů. Takže nemohou pak nikomu říkat, aby nejedl maso,“ vysvětloval dvojnásobný světový šampion ve formuli 1.

K Hamiltonově veganství se již dříve vyjádřil třeba Romain Grosjean. Podle něj se to neslučuje se správnou životosprávou závodníka. „Znám mnoho lidí z naší branže, kteří se stali vegany a pak s tímto způsobem stravy museli přestat, protože neměli dostatek živin, aby to zvládli fyzicky,“ dodal jezdec Haasu

Reklama