Hlavní obsah

Formuli Spyker bude na Nürburgringu řídit Němec Winkelhock

NÜRBURGRING

Při víkendové Velké ceně Evropy formule 1 na Nürburgringu oslaví premiéru za volantem soutěžního vozu německý pilot Markus Winkelhock. Sedmadvacetiletý pilot dostane prozatím jen ojedinělou šanci v týmu Spyker, kde nahradí propuštěného Nizozemce Christijana Alberse. Další starty dosavadního testovacího pilota zatím ale nejsou v plánu.

Článek

V závodě na domácí trati bude Winkelhock ve startovním poli pátým Němcem - pravidelnými účastníky jsou ještě jeho týmový kolega Adrian Sutil, Ralf Schumacher v Toyotě, Nico Rosberg ve Williamsu a Nick Heidfeld v BMW. Do šampionátu navíc letos zasáhl ve Velké ceně USA i Sebastian Vettel, který za volantem BMW nahradil zraněného Poláka Roberta Kubicu.

Winkelhock je třetím pokračovatelem svého rodu ve formuli 1. Jeho otec Manfred absolvoval v letech 1982 až 1985 celkem 47 Velkých cen, ale 11. srpna 1985 přišel v Kanadě o život při havárii v závodě sportovních vozů. V královské třídě působil v roce 1989 i jezdcův strýc Joachim, ale nikdy se nekvalifikoval do závodu. Tři jezdce z jednoho rodu měli ve formuli 1 dosud jen slavné motoristické klany Brabhamů, Fittipaldiů a Villeneuvů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články