Hlavní obsah

O špionáži ve Ferrari prý věděly i špičky McLarenu

Do špionážní aféry ve formuli 1 by podle italského tisku mohly být zataženy i špičky stáje McLaren. Britský tým přitom ještě na začátku týdne důrazně popřel, že by s dokumenty týkající se monopostu stáje Ferrari přišly do styku jiné osoby než šéfdesignér Mike Coughlan, který měl informace získat od dnes již bývalého šéfmechanika z Maranella Nigela Stepneyho.

Článek

Coughlan v místopřísežném prohlášení, které měli jeho právníci poskytnout Ferrari, jmenoval výkonného ředitele McLarenu Martina Whitmarshe, který v hierarchii týmu spadá přímo pod šéfa stáje Rona Dennise, a šéfinženýra Paddyho Lowa. O prohlášení informoval italský sportovní deník Gazzetta dello Sport. Coughlan se měl údajně na přímý popud svých nadřízených utajených dokumentů zbavit.

V souvislosti s aférou, kterou zahraniční novináři překřtili na Stepneygate, už bylo také zmíněno jméno manažera McLarenu Jonathana Nealeho. Jak ale italská Gazzetta upozornila, informace, které se v souvislosti se skandálem objevují, jsou značně nevěrohodné a z „oblasti fám“.

Celým skandálem, na nějž může stáj McLaren doplatit až vyloučením ze seriálu, se už zabývá Mezinárodní automobilová federace (FIA). Alespoň dílčí závěry šetření by měly být známy příští čtvrtek, kdy se na mimořádném zasedání v Paříži sejde Světová motoristická rada.

Reklama

Související témata: