Hlavní obsah

Komisař FIA nevěří, že tým McLaren bude potrestán

Komisař Mezinárodní automobilové federace (FIA) Joaquin Verdegay je přesvědčen, že stáj formule 1 McLaren odejde příští čtvrtek ze slyšení Světové rady motorsportu maximálně s důtkou. Podle jednoho z členů tribunálu, který bude posuzovat podíl britského týmu na aféře s únikem tajných informací ze stáje Ferrari, je prakticky nemožné prokázat vinu McLarenu.

Článek

„Bude velice těžké prokázat, že McLaren nějakým způsobem informace použil,“ uvedl Verdegay v rozhovoru pro španělský sportovní deník AS. „Je tedy velice pravděpodobné, a já doufám, že to tak dopadne, že tým Rona Dennise vyvázne maximálně s důtkou. Dokázat vinu je takřka nemožné,“ dodal jeden z čtyřiadvaceti komisařů, kteří ve Světové radě sedí.

Pokud by ale rada dospěla k názoru, že McLaren pravidla porušil, pak by podle Verdegaye čelila britská stáj přísnému bodovému odpočtu. „Pokud okopírovali části jiného vozu, pak tým i jezdci přijdou o body,“ prohlásil komisař.

Sám Verdegay o vině McLarenu pochybuje. „Ferrari se dohodlo s Mikem Coughlanem (bývalý šéfdesignér McLarenu - pozn. red.) na řešení celé situace. To je důkaz toho, že ani sama italská stáj neveří, že McLaren něco z informací použil,“ uzavřel španělský činovník.

Reklama

Související témata: