Hlavní obsah

Honda bude i v příští sezóně sázet na Buttona s Barrichellem

NÜRBURGRING

Stáj formule 1 Honda oznámila už v průběhu hrubě nevydařené sezóny, že i v příštím roce budou její soutěžní vozy řídit Jenson Button a Rubens Barrichello. Britsko-brazilská dvojice si tak "odslouží" už třetí společný rok za sebou a Barrichello bude mít se zajištěným angažmá možnost překonat rekord Itala Riccarda Patreseho v počtu startů (256). Button bude pilotem Hondy už šestým rokem.

Článek

"Sázíme na kontinuitu, ta je pro nás nejdůležitější," uvedl v dějišti víkendové Velké ceny Evropy na Nürburgringu týmový šéf Nick Fry. Jisté místo v týmu pro příští rok má i bývalý inženýr stáje BMW-Sauber Jörg Zander.

Společně se budou pokoušet vybřednout z krize, protože v probíhající sezóně zatím Honda získala v devíti Grand Prix pouhý bod. "V roce 2008 budeme, doufejme, mít auto schopné vítězit," přál si sedmadvacetiletý Button.

Pětatřicetiletého Barrichella, jenž je po Davidu Coulthardovi druhým nejstarším jezdcem šampionátu, čeká v neděli 243. start v životě. Bývalý pilot Ferrari dosud vyhrál devět závodů. Button při 127 Velkých cenách triumfoval jednou.

Reklama

Související témata: