Hlavní obsah

Hamilton je v pořádku, o jeho startu rozhodnou v neděli

NÜRBURGRING

Lídr mistrovství světa formule jedna Lewis Hamilton vyvázl bez zranění ze sobotní nehody v kvalifikaci na Velkou cenu Evropy. O jeho účasti v nedělním závodě se nicméně rozhodne až dopoledne před startem Grand Prix, kdy ho prohlédne oficiální lékař Mezinárodní automobilové federace FIA Gary Hartstein.

Článek

Hamiltona zradilo ve finální části kvalifikace pravé přední kolo, dvaadvacetiletý jezdec vylétl v Schumacherově šikaně v rychlosti okolo dvou set kilometrů hodině z tratě a zapíchl svůj mclaren do zdi z pneumatik. Z poškozeného vozu pak vystoupil až s pomocí zdravotníků.

Z nemocnice v blízkém Koblenzu se ještě v sobotu vrátil zpět k týmu a šéf jeho stáje McLaren Ron Dennis novináře ujistil, že je pilot v pořádku. "V této chvíli neexistuje vůbec žádný zdravotní důvod, proč by nemohl závodit," prohlásil.

Také Hamilton veřejnost informoval, že se cítí dobře. "Jsem naprosto v pohodě a uvidíme později, jestli budu schopen zítra závodit. Všichni se o mě starají opravdu dobře. Víme, co tu nehodu způsobilo, a jsem jenom rád, že je všechno ok, a doufám, že budu moci zítra závodit," uvedl ještě z nemocnice v prohlášení, které vydal jeho tým.

Příčinou havárie bylo podle Dennise nesprávně nasazené pravé přední kolo. "Kolo nesedělo, jak mělo. Nebyla to ale chyba mechanika. Podle všeho byl vadný pneumatický šroubovák. Bylo to docela štěstí, protože stejný byl použit i na auto Fernanda Alonsa a on pneumatiku ještě nezatížil. Aspoň víme, že nemáme problém s vozem," dodal šéf McLarenu.

Reklama

Související témata: